Σελίδες

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Η Δημοτική Αστυνομία στη Ρόδο αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθηκοντά της.

Τα πλέον βασικά λείπουν από την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας και με αποτέλεσμα οι δημοτικοί αστυνόμοι να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και αυτό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν χθες με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο πρόεδρος του Σωματείου των 106 δημοτικών αστυνόμων στο νησί, κ. Μάνος Γιαμαίος, αναφέρθηκε αναλυτικά στα ζητήματα που έθεσαν στον Δήμαρχο:

Καταρχήν, την έλλειψη στολών, καθώς έχουν να πάρουν καινούργιες εδώ και έξι χρόνια!

Όπως είπε, γνωρίζουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος ωστόσο, ο Δήμαρχος, δεσμεύτηκε ότι μέσα στο επόμενο έτος θα προμηθευτούν την απαραίτητη στολή που πρέπει να έχουν, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ώστε να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που του έθεσαν είναι η σοβαρή έλλειψη στο μηχανοκίνητο στόλο της υπηρεσίας. Χαρακτηριστικά, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι, ως υπηρεσία, διαθέτουν σε όλο το νησί τέσσερα αξιόμαχα περιπολικά και δύο δίκυκλα σε έναν πληθυσμό 117 χιλιάδων. Δηλαδή αντιστοιχεί ένα περιπολικό ανά 29 χιλιάδες κατοίκους.

Ο κ. Κουσουρνάς, τους είπε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και αποφάσισαν από κοινού ποια αυτοκίνητα του Δήμου μπορούν να περιέλθουν στη δικαιοδοσία της Δημοτικής Αστυνομίας, να φτιαχτούν ώστε να γίνουν αξιόμαχα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ακόμη, συζήτησαν για τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας αφού αυτές στη Νέα Αγορά, όπως είπε ο κ. Γιαμαίος, είναι ίσως από τις χειρότερες που υπάρχουν στο νησί. Έτσι, ο Δήμαρχος τους είπε ότι θα εξετάσει μελλοντική μεταστέγασή της, πιθανόν και μέσα στο 2013. Ένα από τα βασικά προβλήματα είναι ότι δεν υπάρχει πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρίες αλλά ούτε και χώρος για τα οχήματα. Βασική είναι και η έλλειψη σε μέσα επικοινωνίας, δηλαδή για τους ειδικούς ασυρμάτους οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι και έτσι αναγκάζονται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ έχουν και εκείνοι σοβαρές μειώσεις στους μισθούς τους.

Έτσι, αποφάσισαν να εξετάσουν το θέμα για την ενδοεπικοινωνία και ο δήμαρχος τους είπε ότι θα βρεθεί μία λύση με την τοποθέτηση ενός αναμεταδότη στην περιοχή της πόλης ώστε να εξυπηρετείται η υπηρεσία μέχρι και την περιοχή της Ιαλυσού τουλάχιστον. Συζήτησαν, τέλος, και το θέμα της αποζημίωσης για τις βραδινές ώρες και τις αργίες. Όπως είπε ο Πρόεδρος έχουν ξεκινήσει να πληρώνονται τα βραδινά, έχει προβλεφθεί το κονδύλι και τώρα βρίσκονται στα διαδικαστικά για να έρθουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους αφού υπάρχουν συνάδελφοι που δεν τα έχουν πληρωθεί αυτά από τον περασμένο Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου