Σελίδες

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Επιθεσεις στα Δ.Α.Τ.




ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ14
ΤΗΛ: 210-5210659


                     Αθήνα, 16-01-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
          Το τελευταίο χρονικό διάστημα , έχουμε δεχτεί άνανδρες επιθέσεις σε τρία Δημοτικά Αστυνομικά τμήματα (2ο , 3ο και 6ο Δ.Α.Τ).

Καταδικάζουμε τις παραπάνω επιθέσεις, θεωρώντας αυτές υποκινούμενες από κάποιους , με στόχο να υπονομεύσουν το έργο μας και να εκφοβίσουν τους συναδέλφους μας, με απώτερο σκοπό τον αποπροσανατολισμό της υπηρεσίας ως προς το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει.

Μέσα από όλα αυτά όμως , αναβιώνουν προβλήματα που στο παρελθόν έχουμε θίξει ως σύλλογος σε όλες τις διοικήσεις του δήμου κατ’ επανάληψιν , όσο αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων και των κτιρίων που στεγάζονται σε αυτά.

Είναι αδιανόητο η Δημοτική Αρχή να ζητά από τη Δημοτική Αστυνομία να αποδίδει τα μέγιστα ως υπηρεσία και παράλληλα να μην πράττει τα αυτονόητα λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα όπως προβλέπονται για την διασφάλιση της ακεραιότητας των υπαλλήλων της μέσα στα κτίρια που στεγάζονται. Θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι ο ρόλος και η φύση της εργασίας μας χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και θα πρέπει άμεσα να λάβουν τις αποφάσεις εκείνες που θα δημιουργήσουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Ως σύλλογος σας έχουμε αποστείλει προτάσεις που θα έπρεπε ήδη να έχετε υλοποιήσει για την ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων που στεγαζόμαστε. Με λύπη μας όμως διαπιστώνουμε ότι το παραπάνω μείζων θέμα για εμάς , για εσάς αποτελεί ελάσσονος σημασίας ζήτημα.


Με την απραξίας σας έχετε αποδείξει ότι την ασφάλεια των υπαλλήλων σας ιεραρχικά την τοποθετείτε  στο χαμηλότερο επίπεδο των θεμάτων που σας απασχολούν.

Έστω και τώρα σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας ώστε να λάβετε εκείνες τις αποφάσεις που θα δώσουν λύσεις στο παραπάνω ζωτικής για εμάς σημασίας ζήτημα.

Εμείς ως σύλλογος θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα για ασφαλή εργασία των συναδέλφων μας , χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέσο  η τρόπο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας.




 


      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 ΚΟΣΣΥΒΑΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ        ΛΥΤΡΙΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου