Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Συνέντευξη δημάρχου Αθηναίων κ. Γ.Καμίνη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84


Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνη
ς στο ραδιοφωνικό σταθμόΑΘΗΝΑ 9.84 και το δημοσιογράφο κ. Τάκη Καμπύλη.
 ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
«Τα αποτελέσματα των εκλογών, στον βαθμό που δεν αναδεικνύουν μια σταθερή Κυβέρνηση την οποία χρειάζεται η χώρα και μια Κυβέρνηση με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, για εμένα είναι ανησυχητικά. Σε περίπτωση που επαναληφθούν οι εκλογές εγώ θα ήθελα να απευθυνθώ στους συμπολίτες μου να τους πω ότι καταλαβαίνω πάρα πολύ την οργή τους, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουνε πως θα κρατήσουνε την χώρα μέσα στο ευρώ. Πρέπει να εξασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή, να εξασφαλιστεί η ροή χρηματοδότησης προς την χώρα, να μην διαταραχθεί με κανένα τρόπο το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και να αξιοποιήσουμε την πρόσφατη αλλαγή που διαφαίνεται μέσα από τις γαλλικές εκλογές, με την εκλογή του Francois Hollande, και κατά αυτό τον τρόπο να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη και να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ε.Ε. η χώρα».  

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
«Και στο δήμο Αθηναίων, οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά το εγχείρημα είναι πετυχημένο. Και δεν είναι τυχαίο και είμαι πολύ περήφανος που το λέω, ότι και τα τέσσερα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΔΡΑΣΗ) που στηρίζουν το συνδυασμό μας, προεκλογικά υποστήριξαν τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί δείχνει ότι αυτή η συνεργασία, δεν ήταν μια ευκαιριακή συνεργασία αλλά ήταν μια συνεργασία, η οποία όταν δοκιμάζεται ακριβώς η τύχη της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη, μπορεί να υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες να συνεργάζονται. Και αυτό που γίνεται στον Δήμο θα πρέπει να γίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, οι δυνάμεις με ευρωπαϊκό προσανατολισμό πρέπει να βρουν τρόπο συνεννόησης». 

ΓΙΑ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
«Ο κ. Μιχαλολιάκος χρησιμοποίησε εργαλειακά τον Δήμο. Μόνο για να καταστήσει γνωστότερη την οργάνωση του. Δεν έχει συμμετάσχει ουσιαστικά σε συζητήσεις στον Δήμο. Αλλού είναι τα ενδιαφέροντα του. Ουσιαστικά τα ενδιαφέροντα του είναι περισσότερο στην κεντρική σκηνή, το έχει δηλώσει. Αλλά είχαμε την δυσάρεστη εμπειρία στο Δημοτικό Συμβούλιο να τον δούμε  να χαιρετάει ναζιστικά. Και αυτό ήταν ένα σοκ για όλους μας, οπότε καλά θα κάνει η Χρυσή Αυγή να μην αρνείται τον τίτλο του ναζιστικού κόμματος, γιατί είναι κάτι που το έχω δει με τα μάτια μου».
 ΓΙΑ ΤΗ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
«Το Σύνταγμα όπως σε κάθε Δημοκρατική έννομη τάξη πρέπει να προβλέπει και να τιμωρεί πράξεις. Μπορεί η Χρυσή Αυγή να είναι απεχθής στο 95% του Ελληνικού λαού, αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι υπήρξαν εποχές στην Ελλάδα που κυνηγήθηκε το φρόνημα των ανθρώπων. Το ενδιάθετο φρόνημα και όχι η συμπεριφορά τους. Σε μια δημοκρατική κοινωνία δεν τιμωρούμε το φρόνημα, τιμωρούμε την συμπεριφορά και τις πράξεις».
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ
«Η ελεγχόμενη στάθμευση επιστρέφει στις 16 Μαΐου. Ήταν ένα θέμα για το οποίο αν και την κύρια ευθύνη φέρει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, κι εμείς καθυστερήσαμε. Πρέπει να το πούμε αυτό. Με το καινούργιο σύστημα όμως το οποίο υιοθετούμε θα είναι φτηνότερη για τον Δήμο η ελεγχόμενη στάθμευση, γιατί πια το σύστημα θα το διαχειρίζεται κάποια εταιρία, αλλά εξ ολοκλήρου η Δημοτική επιχείρηση του Δήμου, η ΔΑΕΜ, οπότε τα λεφτά που χάσαμε σε ένα βάθος του χρόνου, θα τα πάρει πίσω ο Δήμος και θα λειτουργήσει και πολύ καλύτερα η ελεγχόμενη στάθμευση».
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ
«Πρέπει να διακρίνουμε δυο πράγματα: Η Αθήνα επηρεάζεται από θέματα που δεν μπορεί να τα ελέγξει ο Δήμος. Δυστυχώς, συνεχίζεται η εισροή μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα και διοχετεύονται στο κέντρο της πρωτεύουσας. Από την άλλη πλευρά πρέπει να δούμε όμως τον Δήμο ως ένα πόλο σταθερότητας μέσα στην πόλη. Δεν πρέπει να υποτιμάμε το γεγονός ότι μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες, όταν η χρηματοδότηση του Δήμου, και από το κράτος και από τα δημοτικά τέλη, έχει μειωθεί δραστικά, κρατάμε την πόλη πιο καθαρή από ότι ήταν στο παρελθόν, την κρατάμε καλύτερα φωτισμένη, έχουμε ξεπληρώσει ένα μεγάλο ποσοστό από τα χρέη της πόλης 40% και έχουμε εξορθολογήσει και την διοίκηση της πόλης. Έχουμε περιορίσει τη σπατάλη, τα πολλά νομικά πρόσωπα. Αν η χώρα είχε κάνει αυτό που ο Δήμος έχει κάνει για την πόλη, δεν θα είχαμε φτάσει στην χρεοκοπία».
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ»
Προσπαθούμε να κρατήσουμε διαρκώς ζωντανή την πόλη. Μετά το επιτυχημένο εγχείρημα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, για τις Παρασκευές στην Αθήνα, τώρα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία «τις Τρίτες βγαίνουμε έξω να φάμε στην Αθήνα», όπου μπορούν οι πολίτες στην Αθήνα να μπουν στο site του Δήμου στο www.cityofathens.gr και να δούν σε ποια εστιατόρια μπορούν να φάνε με 10 ευρώ, να πιούνε ποτό με 5 ευρώ και τον καφέ τους με 2 ευρώ. Το στοίχημα είναι να κρατήσουμε την πόλη ζωντανή.
 ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΛ.ΑΜΕΡΙΚΗΣ
«Όταν θέτω το ζήτημα του Δήμου ως σταθερού πόλου και σταθερού παράγοντα μέσα στην πόλη, είναι χαρακτηριστικό κι αυτό που συμβαίνει στην Πλατεία Αμερικής. Στην Πλατεία Αμερικής πήγε κάποιος σε ένα οικόπεδο, έσκαψε για να το θεμελιώσει, και το παράτησε έτσι όπως ήταν. Χθες, λοιπόν, πήραμε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα παρέμβει ο Δήμος. Παρά τους περιορισμένους πόρους, θα παρέμβουμε τεχνικά, ώστε να βοηθήσουμε τις 150 οικογένειες και να αποσοβήσουμε οποιονδήποτε κίνδυνο για τις γύρω πολυκατοικίες. Σας βεβαιώνω ότι θα το κάνουμε αυτό χωρίς να μας υποχρεώνει ο νομοθέτης. Αλλά βλέπουμε ότι σε περιόδους ρευστότητας, όταν υπάρχει εκ των πραγμάτων πολιτική αδράνεια, πρέπει ο Δήμος να βγει μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου