Σελίδες

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Καμία πρόοδος με την Ελεγχόμενη Στάθμευση στην Αθήνα

Παρά τις δεσμεύσεις των σχετικών υπηρεσιών αλλά και τις υποσχέσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου (βλ. «F.S.» 4/3/2012), το πρόβλημα με την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας παραμένει ανεπίλυτο, συνεχίζοντας να δημιουργεί διαφυγόντα κέρδη της τάξης των 4 εκατ. ευρώ ανά έτος!
Συγκεκριμένα, το 2010 πωλήθηκαν 2.611.394 κάρτες στάθμευσης, που απέδωσαν 3.741.647 ευρώ. Αντίστοιχα, το 2011 πωλήθηκαν 2.867.352 κάρτες, που απέδωσαν 4.123.758 ευρώ. Με άλλα λόγια, τη διετία 2010-2011 ο δήμος εισέπραξε περίπου 8 εκατ. ευρώ, που εν συνεχεία (θεωρητικά τουλάχιστον) αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών. Σήμερα όμως η αδυναμία και η ανικανότητα των μηχανισμών να δράσουν οδηγεί στη μη αξιοποίηση αυτών των χρημάτων, που τόσο ανάγκη έχει η Αθήνα.
Το πρόβλημα με την ελεγχόμενη στάθμευση στην Αθήνα άρχισε με τη λήξη της σύμβασης με τη διαχειρίστρια εταιρία ParkMobile Hellas Α.Ε., η οποία και δεν ανανεώθηκε έγκαιρα. Καθώς η πενταετούς διάρκειας σύμβαση έληγε στις 24 Ιουλίου 2011, έπρεπε ήδη από το 2010 να έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για τον νέο διαγωνισμό, γεγονός που δεν συνέβη. Καθώς υπάρχει πλέον η οριστική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επιτρέπει την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στα δύο μέρη, υποτίθεται ότι ο Δήμος ήταν ήδη σε συνεννόηση με τη διαχειρίστρια εταιρεία για την επαναλειτουργία του συστήματος το «αμέσως προσεχές διάστημα». 

Αντιφατικές δηλώσεις 
Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση πριν από ενάμιση μήνα του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργου Αναγνωστόπουλου: «Προχωρούμε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για την επαναλειτουργία του συστήματος όπως προβλέπεται από τη σύμβαση αυτή. Προσωπικά ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρακολουθεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού, που θα διασφαλίζει απόλυτα τα οικονομικά συμφέροντα του δήμου». 
Οι καινούργιες πληροφορίες αλλά και οι σχετικές δηλώσεις των αρμοδίων είναι μάλλον απογοητευτικές. «Η επαναλειτουργία του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης αναμένεται μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού» είναι η καινούργια τοποθέτηση του αντιδημάρχου. «Θα προηγηθεί μια περίοδος ενημέρωσης των πολιτών μέσω των ΜΜΕ αλλά και με την κοπή ενημερωτικών εντύπων, τα οποία θα μοιάζουν με το έντυπο της κλήσης, με τα οποία θα ειδοποιείται ο πολίτης ότι σε συγκεκριμένο διάστημα επαναλειτουργεί το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης. Είμαστε στο πλάι του πολίτη, με την ουσιαστική έννοια του όρου, και γι’ αυτό, για κάθε πρόβλημα που ανακύπτει, αντιδρούμε με πράξεις προς όφελος των πολιτών και της πόλης της Αθήνας και όχι με λόγια και δηλώσεις».
Μήπως όμως αυτή τη φορά οι δηλώσεις άρχισαν δειλά δειλά να κατατροπώνουν τις πράξεις; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου