Σελίδες

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση ΣΔΑΑ.


                     ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
          ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ14
              ΤΗΛ: 210-3259059


                                                                                                       Αθήνα, 19-06-2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,
          Έχουμε γίνει μάρτυρες της συνεχιζόμενης   ανευθυνότητας και της ολιγωρίας που διέπει την λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας. Δεκάδες θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα από τότε που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή. Ο Σύλλογος έδωσε περίοδο χάριτος, ακόμα κ στην νέα Αντιδημαρχία που ανέλαβε πριν 3 μήνες, βλέποντας όμως τα αποτελέσματα έχουμε να πούμε τα εξής:
1.    Υπερωριακή Απασχόληση: Θέτουμε επανειλημμένα  το θέμα της υπερωριακής απασχόλησης τα Σαββατοκύριακα σε εξωτερικές υπηρεσίες. Δεν είναι δυνατό η πλειοψηφία των συναδέλφων να εργάζεται Σαββατοκύριακο με 38 & 40οC, σε τομείς όπως Αδριανού, Μοναστηράκι, Ζήνωνος, Αλκαμένους και κάποιοι άλλοι να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους, με «πολύ Δυνατό» Air Condition  στα ψηλά πατώματα της Αγίου Κωνσταντίνου.
2.    Cb-Επικοινωνίες: Με τον υπ΄αριθμόν 054630/20-03-2012 έγγραφο μας προς το Γραφείο Δημάρχου, θέσαμε το θέμα των καθημερινών παρεμβολών στον ασύρματο από αλλότρια προς την υπηρεσία άτομα. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες απασχολούν τον ασύρματο με βωμολοχίες & σχόλια την ώρα που κάποιοι συνάδελφοι μπορεί και να κινδυνεύουν.  Είναι ζήτημα που όλοι οι Διοικούντες  το γνωρίζουν πολύ καλα, αλλά ταυτόχρονα «κάνουν το παγώνι» μετατοπίζοντας τις ευθύνες από τον έναν στον άλλον, παίζοντας το παιχνίδι με τον Μουτζούρι!!!
3.    Οχήματα: Έχουμε βαρεθεί κάθε εξάμηνο να παραλαμβάνουμε Οχήματα και Μοτοσικλέτες!!!
    Δεν  είναι δυνατόν η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών να έχει στην κατοχή
   της, περιορισμένο αριθμό οχημάτων και μοτοσικλετών την ώρα που οι
ανάγκες για οχήματα κ μηχανές είναι  ιδιαίτερα αυξημένες. Υπάρχουν περιπτώσεις που συνάδελφοι περιμένουν έως  και μία ώρα, προκείμενου     να βρεθεί όχημα, για να παραλάβει την κατάσχεση!!!
4.    Στολές: Για τις στολές δεν έχουμε κάτι νεώτερο, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Ακόμα εκκρεμούν οι προμήθειες για τα έτη 2008 και 2010. Για το έτος 2012 ούτε λόγος να γίνεται…..Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν στολές και την ίδια ώρα οι Τμηματάρχες να ζητούν από το προσωπικό ομοιόμορφη εμφάνιση. Αναμένουμε την παραλαβή των  νέων στολών το 2014!!!
5.    Προσωπικό: Έχει τεθεί πολλάκις στον Σύλλογο, το θέμα της έλλειψης προσωπικού  ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα. Καλό είναι  να ενισχύσετε την δύναμη των εξωτερικών υπαλλήλων με εκείνους που έχουν σκορπίσει στα διάφορα γραφεία Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων. Σας υπενθυμίζουμε την Δέσμευση του Δημάρχου για Αποσυμφόρηση του κτηρίου της Αγίου Κωνσταντίνου, την οποία κ αναμένουμε να κάνετε πράξη. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί έχουν προσληφθεί για να υπηρετούν τον ν.3731/2008 και όχι για να κάνουν τους νεροκουβαλητές.
6.    Ωράριο: Το Εβδομαδιαίο Ωράριο της υπηρεσίας μας είναι δεδομένο. Είμαστε αμετακίνητοι σε όποιες σκέψεις τυχόν υπάρχουν  για ενδεχόμενη αλλαγή του. Είδαμε και τα παλιά συστήματα που απέτυχαν παταγωδώς. Απεναντίας εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή το ποσό της υπερωριακής απασχόλησης  για τους επόμενους 4 μήνες, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ποσό των τραπεζοκαθισμάτων.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

          Ως καθ΄ύλην αρμόδιος για το προσωπικό του Δήμου, σας ενημερώνουμε ότι οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές και Τμηματάρχες έχουν υποχρέωση να αξιολογούν και να αντιμετωπίζουν ισότιμα το προσωπικό τους,  και όχι να τους βολεύουν ή να τους ταλαιπωρούν ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Την επόμενη φόρα που θα υπάρξουν  τέτοια κρούσματα, θα μιλήσουμε με Ονοματεπώνυμο. Θεωρούμε ότι θα παρέμβετε άμεσα για την επίλυση του ανώτερου θέματος.

           Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
         
         
           ΤΑΤΣΗΣ ΘΑΝΟΣ                                       ΚΟΣΣΥΒΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου