Σελίδες

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Τεράστιο πρόβλημα το παρεμπόριο και στην Λάρισα.

Σύσκεψη για συντονισμό των αρμόδιων φορέων για την πάταξη του παρεμπορίου στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωΐ στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, υπό την αντιπεριφερειάρχη, Ρένα Καραλαριώτου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από προτροπή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστού προς όλους τους αντιπεριφερειάρχες να συγκαλέσουν ανάλογες συσκέψεις με τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα της αγοράς και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την πάταξη του παρεμπορίου και την ενίσχυση της στεγασμένης αγοράς.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αστυνομικός διευθυντής Α.Δ. Λάρισας, Π. Ντζιοβάρας, εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας ο διευθυντής, Θ. Κυρόπουλος και ο Ευστρ. Νικολαϊδης (Τμήμα Καταστημάτων κι επιχειρήσεων), ο διευθυντής Δια Βίου Μάθησης �Απασχόλησης �Εμπορίου και Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, Σεραφείμ Χαϋδάς, ο διευθυντής Ανάπτυξης Π.Ε. Λάρισας, Θ. Σκάρπας, η τμηματάρχης Εμπορίου και Τουρισμού (Διεύθυνσης Ανάπτυξης), Ελένη Μυλωνά και ο υπάλληλος του Τμήματος κ. Π. Σταυροθόδωρος και ο κ. Γ. Μαργαρίτης, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, τέθηκε επί τάπητος το φαινόμενο του παρεμπορίου που αποτελεί πραγματική «μάστιγα» για το στεγασμένο εμπόριο.

Οπως επεσήμανε η κ. Καραλαριώτου «η ανάληψη συντονισμένης δράσης με σκοπό την πάταξη του παρεμπορίου και του αθέμιτου ανταγωνισμού κρίνεται τώρα περισσότερο απαραίτητη, δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει τις επιχειρήσεις της περιοχής και τις οποίες θα πρέπει να προστατεύσουμε. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ενισχύσουμε τους εμπόρους και κατά συνέπεια να τονώσουμε την τοπική οικονομία. Μάλιστα, επειδή το φαινόμενο του παρεμπορίου τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις ενόψει του Πάσχα, στόχος μας είναι να ελέγξουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά την κατάσταση όχι με ευχολόγια αλλά με συντονισμό των δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και γι΄ αυτό θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση».

Η αντιπεριφερειάρχης κάλεσε τόσο τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όσο και την Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία και τον Εμπορικό Σύλλογο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να διαφυλαχτεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς αλλά και η προστασία των καταναλωτών από τα μη ασφαλή, αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας, προϊόντα που κυκλοφορούν δια μέσω του παρεμπορίου.

«Θα πρέπει όλοι μας, φορείς και καταναλωτές, να στηρίξουμε την τοπική οικονομία και το στεγασμένο εμπόριο», επεσήμανε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας και προς αυτή την κατεύθυνση κάλεσε την Αστυνομία να δώσει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στους ελέγχους στους άλλους δήμους της Ενότητας όπου είτε δεν υπάρχει καθόλου Δημοτική Αστυνομία ή το προσωπικό δεν επαρκεί, προκειμένου να «χτυπηθεί» το παρεμπόριο και έτσι να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της αγοράς, να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να φτάνουν στον καταναλωτή ασφαλή και ελεγμένα ποιοτικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου