Σελίδες

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εκστρατεία ενημέρωσης από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Σε κινητοποιήσεις και εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών προσανατολίζονται οι δήμοι της Αττικής, μετά τη μείωση κατά 50% των πόρων που χορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία και τις δαπάνες τους.

Όπως σημειώνεται σε ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), η συνολική χρηματοδότηση των δήμων μειώθηκε από 5 δισ. ευρώ το 2009 σε 2,5 δισ. ευρώ το 2012.

Κι αυτό ενώ στην αρμοδιότητα των δήμων έχουν μεταφερθεί με τον Καλλικράτη μια σειρά λειτουργίες των πρώην νομαρχιών και των υπουργείων. Όπως αναφέρεται «η αυτοδιοίκηση έχει επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών του κράτους για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, υλοποιώντας προγράμματα στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων». Συνάμα, υπογραμμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια «οι δήμοι έχουν επιφορτισθεί με υπηρεσίες και λειτουργίες κρίσιμες για την καθημερινότητα των δημοτών, από την καθαριότητα μέχρι τα τεχνικά συνεργεία και από τα ΚΑΠΗ μέχρι τη συντήρηση των σχολείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου