Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Σωρεία κατασχέσεων από τα μικτά κλιμάκια Δημοτικής Αστυνομίας και Περιφέρειας.


Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία και το αποτελέσματα της πρώτης μέρας των ΚΕΛΑΥΕ στη χώρα με το νέο καθεστώς, που έκανε πρεμιέρα το Σάββατο στην Ξάνθη και θα επεκταθεί τις επόμενες μέρες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τα μικτά κλιμάκια στα οποία υπήρχαν δύο στελέχη της Περιφέρειας και ένας δημοτικός αστυνόμος έλεγξαν αποκλειστικά το πλανόδιο εμπόριο και εντόπισαν αρκετές παραβάσεις εμπορευμάτων χωρίς παραστατικά. Σε κάθε περίπτωση τα περιπολικά της Δημοτικής Αστυνομίας καλούνταν για να παραλάβουν τα κατεσχεμένα εμπορεύματα ενώ στις περιπτώσεις που οι πλανώδιοι δεν είχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα προσήχθησαν από την Αστυνομία για περαιτέρω έλεγχο.
Ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων υπήρξε καλός σε αυτή την πρώτη μέρα και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά εντυπωσιακά αφού στις αποθήκες της Δημοτικής Αστυνομίας βρέθηκαν αρκετά κατεσχεμμένα εμπορεύματα ακόμη και αυτοκίνητα γεμάτα. Κινέζοι, Βούλγαροι και Αφρικανοί ήταν στη συντριπτικής τους πλειοψηφία όσοι ελέγχθησαν για το εμπόρευμά τους.
Δικαιοδοσία κατάσχεσης και καταστροφής
Τα Κλιμάκια έχουν δικαιοδοσία άμεσης κατάσχεσης αλλά και καταστροφής των προϊόντων. Ο επικεφαλής κάθε κλιμακίου διαθέτει μάλιστα ειδικό διαβρωτικό σπρέυ για την περίπτωση που κρίνει ότι πρέπει να καταστρέψει άμεσα κάποια εμπορεύματα.
Περιπτώσεις αντίστασης υπήρξαν κάποιες αλλά αντιμετωπίστηκαν με τον κατάλληλο τρόπο από τα μέλη των Κλιμακίων και τους άνδρες της Αστυνομίας.Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραΐτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ελέγχους και ζήτησε αυτοί, σταδιακά, να επεκταθούν και στις εισόδους της χώρας για να αποτρέψουν τα φαινόμενα παρεμπορίου δραστικά.
Αγώνας δρόμους για να βγουν στους δρόμους το Σάββατο
Για τη λειτουργία τους υπήρξε ένας αγώνας δρόμου μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Αποκεντρωμένη στην αιρετή Περιφέρεια ενώ με υπογραφή του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη αυτή μεταφέρθηκε στους Αντιπεριφερειάρχες ενώ ορίστηκε ως συντονιστής ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, υπογράφηκαν οι αποφάσεις συγκρότησης των κλιμακίων, έγινε η πρώτη ενημέρωσης των επικεφαλής και μια σειρά άλλων ενεργειών. Στην περίπτωση της Ξάνθης, με απόφαση του Φ. Καραλίδη από την Παρασκευή είχε αποφασιστεί η πρώτη έφοδος των κλιμακίων στην Ξάνθη, με βάση το δικαίωμα που του έδινε ο νόμος, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί το απόγευμα της Παρασκευής μιλώντας στο XanthiPress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου