Σελίδες

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση συμπαράστασης της ΑΔΕΔΥ στους απεργούς της Πορτογαλίας

ΠΡΟΣ
CGTP-IN
Αθήνα, 22 Μαρτίου 2012

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα της Ελλάδας εκφράζουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Πορτογαλίας που πραγματοποιούν 24ωρη γενική απεργία την 22α Μαρτίου 2012.
Οι εργαζόμενοι της Πορτογαλίας όπως και οι Έλληνες εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, την περικοπή των εισοδημάτων, τις απολύσεις, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας.
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αντιμετωπίζουμε τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθούνται από τις εθνικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε., και στο όνομα της κρίσης περιορίζουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας για το συμφέρον του κεφαλαίου, των τραπεζών και των δανειστών. Αυτές οι πολιτικές οδηγούν τους λαούς στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Ο κοινός και συντονισμένος αγώνας σε όλες τις χώρες αποτελεί τη μόνη ελπίδα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών, για το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος των εργαζομένων και των λαών.



ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου